Doe 350 ml melk met de vanille essence in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
Meng de maïzena met 50 ml melk en de suiker.
Giet, als de melk kookt, de helft bij het maïzena mengsel. Doe het daarna weer in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat het nog 1 à 2 minuten indikken.
Schep het in een schaal, dek af met plasticfolie en laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt de witte chocolade au-bain marie of per 10 seconden in de magnetron, waarna je het steeds door roert. Laat afkoelen.
Week de gelatineblaadjes voor de mandarijncurd minstens 10 minuten in ruim water.
Klop de roomboter luchtig en romig. Voeg de afgekoelde maïzenaroom toe en klop het geheel luchtig.
Doe er tenslotte de gesmolten chocolade bij en meng tot een mooie crème. Schep het in een spuitzak en spuit een randje op één van de afgekoelde cakes. Dit dient als dijkje voor de mandarijncurd.
Verwarm de gelatine met een eetlepel water tot de gelatine is opgelost. Schep dit door de helft van de mandarijncurd. De rest van de mandarijncurd kun je bewaren en bijvoorbeeld door de yoghurt doen bij je ontbijt.
Schep de mandarijncurd in het midden van het botercrèmedijkje en zet de cake even in de koelkast om op de stijven. Leg er dan de andere cake bovenop.
Maak de cake af door de zijkanten en bovenkant te bedekken met botercrème. Decoreer met mandarijnpartjes.