Ga terug Email Link
havermout kokoskoeken met zonnebloempitten

havermout kokoskoeken met zonnebloempitten

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 50 stuks

Equipment

  • mixer
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 225 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 140 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 160 gram havermout
  • 75 gram geraspte kokos
  • 160 gram zonnebloempitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed enkele bakplaten met bakpapier. Het kan zijn dat je in 2 keer moet bakken vanwege de hoeveelheid.
  • Klop de boter, suiker en basterdsuiker romig. Voeg de eieren en vanille toe en mix door elkaar.
  • Voeg de bloem, baking sodag, het bakpoeder en de zout toe. Mix kort door tot het net gemengd is.
  • Doe er tenslotte de havermout, geraspte kokos en zonnebloempitten bij en meng het goed door elkaar.
  • Vorm balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 9 minuten, laat ze even op de bakplaat afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Notities

Vind je de hoeveelheid te groot? Vries dan de helft in voor een andere keer.