Ga terug Email Link
Bieten ravioli met doperwtensaus

Bieten ravioli met doperwtensaus

Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Equipment

  • pastamachine en raviolisteker

Ingrediënten
  

  • 440 gram bloem + extra
  • 3 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 115 gram rode biet
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels citroentijm of gewone tijm en een eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 200 gram doperwten
  • 1 ui
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de bieten en snijd in blokjes. Besprenkel met olijfolie en rooster ze op een met bakpapier beklede bakplaat in 30 - 45 minuten gaar.
  • Pureer de afgekoelde bieten met 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie.
  • Doe de bloem met de eieren en het zout in de mengkom van de standmixer en meng het deeg op lage snelheid door elkaar.
  • Als alles goed gemengd is, voeg je de bietenpuree toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten.
  • Meng de ricotta met de mascarpone, roomkaas en citroentijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het deeg in kleine stukken en kneed nog even door. Bestrooi met bloem en haal het deeg door de pastamachine, te beginnen bij de grootste stand.
  • Ga door tot je bij de een na kleinste stand bent. Probeer mooie smalle rechthoeken van het deeg te draaien.
  • Leg een strook deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
  • Geef met de raviolisteker licht aan hoe groot de ravioli's worden en leg op elk deel een theelepel van het ricottamengsel. Houd 200 gram van de ricottavulling apart.
  • Leg weer een strook deeg op de ravioli en druk voorzichtig aan. Let erop dat je zoveel mogelijk lucht rondom de vulling eruit drukt.
  • Steek de ravioli uit met de steker en leg op een met bloem bestrooide bakplaat. Ga door tot je voldoende hebt. Je houdt wat deeg over.
  • Breng een pan gezouten water aan de kook.
  • Snipper de ui en verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
  • Fruit de ui, voeg de doperwten toe en doe er tenslotte de ricottavulling bij.
  • Kook de ravioli in delen tot ze boven komen drijven.
  • Schep wat van het kookvocht door de doperwten voor een smeuïge saus.
  • Serveer de bietenravioli direct met de doperwtensaus en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.