Ga terug Email Link
Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 koeken

Equipment

  • bakpapier
  • mixer

Ingrediƫnten
  

  • 120 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • 3/4 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 115 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 100 gram chocolade chunks melk, wit, puur
  • 70 gram karamel fudge blokjes
  • 50 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
  • grof zeezout om te bestrooien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg 2 bakplaten met bakpapier.
  • Meng de bloem met het boekweitmeel, de baking soda en het zout in een kom en zet apart.
  • Klop de boter met de verschillende soorten suiker in een andere kom romig.
  • Voeg het ei en de vanille toe aan het botermengsel en voeg daarna in delen het bloemmengsel toe.
  • Doe dan de chocolade chunks, karamel fudge en hazelnoten erbij en meng tot het goed door elkaar zit.
  • Maak er balletjes ter grootte van een flinke walnoot, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  • Bestrooi de koekjes met grof zeezout en bak ze in 12 tot 14 minuten goudbruin.
  • Laat iets afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster tot ze volledig afgekoeld zijn.

Notities

Tip: je kunt het boekweitmeel vervangen door gewone bloem of volkoren bloem.
Trefwoord chocolate chips, hazelnoten, karamel fudge, koeken