Ga terug Email Link
Pizza met geitenkaas, courgette en gerookte citroenolie

Pizza met geitenkaas, courgette en gerookte citroen olie

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 12 min
rijstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 bol pizzadeeg van het basisrecept of kant- en klaar
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 citroen rasp
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1/4 courgette gehalveerd en in dunne plakjes
  • gerookte citroen olijfolie La Liebre

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op de pizzastand op de hoogste temperatuur of stook de houtoven op tot 400 graden.
  • Prak de zachte geitenkaas met de citroenrasp, 1 el olijfolie en peper en zout. Vorm het pizzadeeg met je handen en leg het op een met semolina bestrooide bakplaat met bakpapier of een pizzaschep.
  • Verdeel het geitenkaasmengsel voorzichtig over het pizzadeeg. Dit kun je het beste met je vingers doen.
  • Beleg de pizza met de plakjes courgette en bak in 4 tot 12 minuten (afhankelijk van de oventemperatuur) goudbruin en knapperig.
  • Besprenkel tenslotte met wat gerookte citroen olijfolie.