Ga terug Email Link
No bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem

No bake aardbeien ricottataart met kaneelbodem

Bereidingstijd 20 minuten
Koeltijd 3 uur
Gang gebak
Porties 12 personen

Equipment

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • mixer
  • foodprocessor of deegroller

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 200 gram kaneelbiscuits fijngemalen
  • 100 gram roomboter gesmolten

Ricottavulling

  • 250 gram ricotta
  • 350 ml slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 tl vanille essence
  • 1/2 citroen rasp
  • 6 blaadjes gelatine

Topping

  • 400 gram aardbeien schoongemaakt
  • geklopte slagroom

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
  • Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten roomboter en verdeel over de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel of met de onderkant van een glas.
  • Klop de ricotta met de slagroom, suiker, vanille essence en citroenrasp tot het stevig is.
  • Verwarm 2 eetlepels water in een pannetje en los hier de gelatine in op. Laat enigzins afkoelen en spatel het dan door het ricottamengsel.
  • Verdeel het ricottamengsel over de bodem, strijk glad en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Decoreer de taart tenslotte met aardbeien en geklopte slagroom.
Trefwoord aardbeien, kaneelbiscuit, ricotta, slagroom