Ga terug Email Link
geroosterde bloemkool en paprika salade met baba ganoush

Geroosterde bloemkool en paprika salade met baba ganoush

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • bakpapier
  • staafmixer of foodprocessor

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote bloemkool in kleine roosjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 tl baharat
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 handen rucola
  • paar blaadjes ijsbergsla

baba ganoush

  • 2 aubergines
  • 4 el tahin
  • 1 1/5 citroen alleen het sap
  • 5 teentjes zwarte knoflook
  • zout naar smaak
  • sumak
  • olijfolie
  • verse of gedroogde peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de bloemkoolroosjes, hele paprika's en hele aubergines op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
  • Bestrooi de bloemkool met de baharat kruiden en wat zout.
  • Rooster de groenten in 30 minuten gaar. Haal de aubergines van de bakplaat en laat afkoelen. Laat de overige groenten ook afkoelen.
  • Maak nu de baba ganoush door het vruchtvlees uit de aubergines te scheppen en samen met de tahin, zwarte knoflook en citroensap tot een romig geheel te mixen met de staafmixer of foodprocessor. Breng op smaak met zout.
  • Verwijder het velletje van de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in repen.
  • Verdeel de rucola, ijsbergsla, bloemkool en paprika over 4 borden en schep er een lepel baba ganoush bij. Schenk over de baba ganoush en salade nog wat olijfolie, bestrooi met sumak en verse peterselie.