Ga terug Email Link
aardbeien rabarber meringues met rabarbercompote

Rabarber aardbeien meringues

Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 stuks

Ingrediƫnten
  

rabarber aardbeien compote

  • 250 gram aardbeien
  • 200 gram rabarber in stukjes
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el water

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl azijn

Instructies
 

  • Start met het maken van de rabarber aardbeiencompote. Deze moet nog afkoelen voordat je het door de meringues kunt mengen.
  • Doe de aardbeien, rabarber, vanillesuiker en water in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat dit op laag vuur pruttelen tot de rabarber uit elkaar is gevallen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Laat de compote afkoelen. Dit gaat het beste in een lage schaal die je afdekt met vershoudfolie en in de koelkast zet.
  • Ga nu verder met de meringues. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn.
  • Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit erin blijft.
  • Schep 2 lepels van het meringuemengsel op de bakplaat en schep er een lepeltje aardbeien rabarbercurd op. Verdeel dit voorzichtig met een mes door de meringue voor een marmer effect.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden en bak de meringues in ongeveer 2 uur of tot ze makkelijk loskomen van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze op een droge plaats.
  • Serveer de meringues met extra compote en verse aardbeien.
Trefwoord aardbeien, rabarber