Ga terug Email Link
peren kardemom cake met rozenwater glazuur

Peren kardemom cake met rozenwater glazuur

Deze glutenvrije en lactosevrije peren kardemom cake is zowel verrukkelijk als mooi
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
afkoelen 1 uur
Totale tijd 2 uur 35 min
Gang gebak
Porties 12 personen

Equipment

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Cake

  • 165 gr ongezouten plantaardige boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 el Soof siroop roos, kardemom, peer en appel
  • 1 1/2 tl vanille extract
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 210 gr boekweitmeel
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3/4 tl gemalen kardemom
  • 120 ml amandelmelk op kamertemperatuur
  • 1/2 citroen sap
  • 6 kleine rijpe peren geschild en klokhuis verwijderd

glazuur

  • 120 gr poedersuiker gezeefd
  • 2 el Soof siroop roos, kardemom, peer en appel
  • 1 tl rozenwater
  • water optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een springvorm van 24 cm in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de boter romig en voeg dan de suiker, siroop en vanille toe. Mix tot het gemengd is. Klop daarna op middelhoge snelheid door tot het romig is.
  • Voeg de eieren één voor één toe. Schraap de zijkanten van de kom schoon.
  • Meng in een aparte kom het boekweitmeel, bakpoeder en zout. Meng ook de amandelmelk met het citroensap.
  • Doe om en om het meelmengsel en amandelmelkmengsel bij de boter.
  • Schep het beslag in de vorm, zet de peren er rechtop in en bak de cake in 1 uur en 15 minuten. Kijk na 20 minuten even of de peren niet scheefzakken, zet ze anders weer rechtop. Gebruik eventueel satéprikkers die je overdwars als een soort raster op de bakvorm legt. Kijk ook of de cake niet te donker wordt. Verlaag anders de laatste 20 minuten de temperatuur naar 160 graden.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met de siroop en het rozenwater. Verdun eventueel met wat water. Gebruik direct en verdeel het over de cake.
Trefwoord cake, kardemom, peren