Ga terug Email Link
Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda's

Aubergine in sticky soyasaus met jackfruit en pinda's

Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 personen

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines in blokjes van 2 x 2 cm
  • 1 blik young jackfruit afgespoeld en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el maïzena
  • 4 el soyasaus
  • 2 tl suiker
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • ongezouten geroosterde pinda's
  • verse koriander vervang dit door bosui als je niet van koriander houdt.

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de knoflook.
  • Schep de aubergine om met de jackfruit, 1 el maïzena en peper en zout.
  • Bak de aubergine en jackfruit op hoog vuur goudbruin.
  • Maak een papje van de rest van de maïzena met 1 eetlepel water en doe dit met de soyasaus en suiker in de pan.
  • Laat de aubergine en jackfruit op zacht vuur ongeveer 15 minuten garen.
  • Garneer met de pinda's en koriander.

Notities

Tip: lekker met rijst maar ook op een soft taco of op een broodje! 
Trefwoord aubergine, jackfruit, soyasaus, vegan