Ga terug Email Link
Volkoren havermout koeken met rozijnen

Volkoren havermout koeken met rozijnen

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 14 min
Gang Tussendoortje
Porties 30 koeken

Equipment

  • bakpapier
  • mixer

Ingrediƫnten
  

  • 230 g volkoren meel
  • 250 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl pumpkin pie spice of andere specerijen zoals kaneel of koek/ en speculaaskruiden
  • 340 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • t tl vanille extract
  • 220 g rozijnen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Meng het meel met de havermout, het bakpoeder, zout en specerijen.
  • Klop de boter met de suiker en bruine basterdsuiker luchtig en romig.
  • Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg al kloppende de eieren en het vanille extract toe.
  • Doe dan het bloem havermoutmengsel erbij en klop tot een deeg.
  • Voeg tenslotte de rozijnen toe en meng goed door elkaar.
  • Schep steeds een hoeveelheid deeg ter grootte van een eetlepel uit de kom en maak hier een balletje van. Druk wat platter en leg op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de koeken aan.
  • Bak de koeken in 12 - 14 minuten gaar en goudbruin. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan nog verder afkoelen op een rooster.
  • Bewaar ze in een koektrommel zodat ze knapperig blijven.

Notities

Tip: je kunt dit deeg ook in de koelkast bewaren voor de volgende dag of de dag erna. Of vries het in voor een later moment.
Trefwoord koeken