Ga terug Email Link
pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo

Pasta met geroosterde tomaten, worst en chorizo

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg cherrytomaten of snoeptomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 100 g pittige chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 varkenssaucijzen ontveld en in stukjes
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 500 g stevige pasta bijvoorbeeld casarecce of radiatori van Rummo

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de tomaatjes, verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, de suiker en wat zout. Rooster ze in 40 minuten lekker zacht.
  • Bak de chorizo in een ruime koekenpan of hapjespan krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe vervolgens 1 el olijfolie en de ui in de pan bij het vet van de chorizo en fruit even mee.
  • Doe dan de stukjes worst erbij en bak al roerend goudbruin.
  • Schep de tomaten en gezeefde tomaten erdoor en laat het op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt.
  • Kook de pasta in ruim gezouten water. Houd hierbij een 2 minuten kortere kooktijd aan dan op de verpakking staat. De pasta gaart nog door in de saus.
  • Schep de pasta rechtstreeks uit de pan bij de saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe en warm even mee.
  • Breng desgewenst op smaak met peper en zout. Serveer met Parmezaanse kaas.