Ga terug Email Link
vier kazen quiche met spinazie

vier kazen quiche met spinazie

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol quiche- en taartdeeg rond
  • 1 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien in halve ringen
  • 1 laurierblaadje
  • 400 gram spinazie
  • 100 gram taleggio in blokjes
  • 75 gram emmentaler in blokjes
  • 60 gram cheddar in blokjes
  • 200 gram roomkaas
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het quiche- en taartdeeg alvast uit de koelkast.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met het laurierblaadje in ongeveer 5 minuten tot deze zacht is.
  • Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Laat dit slinken en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje
  • Rol het quiche- en taartdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit in een quichevorm en verdeel hier het spinaziemengsel over. Let op dat je het goed laat uitlekken.
  • Verdeel de blokjes kaas hierover.
  • Klop de roomkaas los met de slagroom, eieren en Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het mengsel over de vulling en bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Trefwoord cheddar, emmentaler, kaas, roomkaas, spinazie, taleggio