Ga terug Email Link
ananas kokoscake met kokosroom

Ananas kokoscake met kokosroom

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 55 min
koeltijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang gebak
Porties 12 personen

Equipment

  • ronde bakvorm van 24 cm

Ingrediënten
  

Topping

  • 50 gram roomboter gesmolten
  • 85 gram bruine suiker
  • 50 gram kokosrasp
  • 250 gram ananas uit blik sap bewaren!

Cake

  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 ml melk
  • 120 ml ananassap uit blik
  • 2 grote eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 300 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Kokosroom

  • 200 gram crème chantilly mix Brand New Cake
  • 170 gram kokosdrink
  • 100 gram water

Topping

  • ananas in stukjes (vers of uit blik)
  • 2 el geraspte kokos geroosterd

Instructies
 

  • Vet 1 hoge bakvorm van 24 cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de roomboter en schenk het in de bakvorm. Vet ook de zijkanten er goed mee in.
  • Meng de bruine suiker, kokosrasp en uitgelekte ananas in een kom en verdeel over de bodem van de vormen.
  • Klop de zonnebloemolie met de melk, het ananassap, eieren, suiker en vanille extract.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en meng nog 3 minuten.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak de cake 45 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Snijd de cake horizontaal door. Klop de crème chantilly volgens de aanwijzing op de verpakking met de kokosdrink en het water stevig.
  • Verdeel de helft van de kokosroom over de onderste helft van de cake en leg de andere cakeplak erbovenop.
  • Verdeel daar de rest van de kokosroom over en decoreer met stukjes verse ananas en geroosterde geraspte kokos.
Trefwoord ananas, cake, kokos