Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte). Verlaag de temperatuur naar 160 graden als je bakt met hetelucht.
Vet de vormen in met boter en bekleed met bakpapier.
Klop de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart.
Roer de bloem met de baking soda, de cacao en het zout door elkaar en zet ook apart.
Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in 20-25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
Doe voor de mascarponecrème de boter en suiker in een kom en mix dit totdat het heel licht van kleur is geworden.
Schraap de boter los van de randen en doe de mascarpone er beetje bij beetje bij.
Mix dit tot het geheel opgenomen is.
Doe de vanille en de kleurstof erbij en meng tot het egaal van kleur is.
Smeer een royale laag mascarponecrème op 1 van de taartbodems.
Verdeel het gelijkmatig en leg de 2e taartbodem erop. Let op: de onderkant van de taart is de bovenkant! Zo krijg je een rechte bovenkant.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten met een royale laag mascarponecrème. Verdeel gelijkmatig met een paletmes.
Vul alle oneffenheden op en strijk glad. Ik liet de zijkanten vrij doorschijnend maar je kunt het natuurlijk ook helemaal egaal maken zodat er alleen mascarponecrème te zien is.
Decoreer naar wens met (witte) chocoladekrullen, mini meringues, donkere chocolade, rood fruit, slagroom, discodip... Je kunt er alle kanten mee op!
Laat de pink velvet met mascarponecrème opstijven in de koelkast.