Ga terug Email Link
pink velvet met mascarponecrème

Pink velvet met mascarpone botercrème

Deze feestelijke taart is lekker op elk moment!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang taart
Porties 12 personen

Equipment

  • 2 taartvormen van 22 cm
  • bakpapier
  • mixer

Ingrediënten
  

Cake

  • 290 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 gram karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 300 gram suiker
  • 170 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 1 eetlepel roze kleurstof of meer, al naar gelang de gewenste kleur en sterkte van de kleurstof
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel witte azijn

Mascarpone botercrème

  • 225 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1-2 theelepels vanille extract
  • roze kleurstof
  • snufje zout
  • Pure chocolade optioneel als decoratie
  • vers fruit, sprinkles of mini marshmallows optioneel als decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte). Verlaag de temperatuur naar 160 graden als je bakt met hetelucht.
  • Vet de vormen in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Klop de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart.
  • Roer de bloem met de baking soda, de cacao en het zout door elkaar en zet ook apart.
  • Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
  • Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
  • Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in 20-25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
  • Doe voor de mascarponecrème de boter en suiker in een kom en mix dit totdat het heel licht van kleur is geworden.
  • Schraap de boter los van de randen en doe de mascarpone er beetje bij beetje bij.
  • Mix dit tot het geheel opgenomen is.
  • Doe de vanille en de kleurstof erbij en meng tot het egaal van kleur is.
  • Smeer een royale laag mascarponecrème op 1 van de taartbodems.
  • Verdeel het gelijkmatig en leg de 2e taartbodem erop. Let op: de onderkant van de taart is de bovenkant! Zo krijg je een rechte bovenkant.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met een royale laag mascarponecrème. Verdeel gelijkmatig met een paletmes.
  • Vul alle oneffenheden op en strijk glad. Ik liet de zijkanten vrij doorschijnend maar je kunt het natuurlijk ook helemaal egaal maken zodat er alleen mascarponecrème te zien is.
  • Decoreer naar wens met (witte) chocoladekrullen, mini meringues, donkere chocolade, rood fruit, slagroom, discodip... Je kunt er alle kanten mee op!
  • Laat de pink velvet met mascarponecrème opstijven in de koelkast.
Trefwoord pink velvet, red velvet