Ga terug Email Link
rustici leccesi- bladerdeeghapjes met mozzarella en ham-

Rustici Leccesi: bladerdeeghapjes met mozzarella en ham

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, Snack
Keuken Italiaans
Porties 8 hapjes

Equipment

  • Uitsteekringen van 10 en 8 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Besciamelsaus

  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 200 gram melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Rustici Leccesi

  • 3 rollen koelvers bladerdeeg
  • 50 gram gezeefde tomaten
  • 50 gram mozzarella in stukjes
  • olijfolie
  • zout
  • 2 plakken gekookte ham in stukjes
  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

  • Start met de besciamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpan en doe de bloem er in één keer bij.
  • Kook dit al roerend een paar minuten tot de bloem gaar is en voeg dan de melk toe.
  • Roer goed tot een glad geheel en breng dit dan langzaam aan de kook. Blijf goed roeren en zet het vuur uit wanneer de saus dik genoeg is.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg uit op je werkblad.
  • Steek 16 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit en 8 rondjes met een doorsnede van 8 cm.
  • Leg 8 rondjes van 10 cm op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei. Leg hier de andere 8 rondjes van dezelfde grootte op.
  • Schep een lepel besciamelsaus op de rondjes maar laat een rand van zo'n 1,5 cm vrij.
  • Meng de gezeefde tomaten met wat zout en 1 tl olijfolie.
  • Schep een lepel gezeefde tomaten op de besciamelsaus, gevolgd door wat mozzarella en ham.
  • Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
  • Dek af met het rondje bladerdeeg van 8 cm en druk goed aan rondom de vulling. Maak met een vork een patroon langs de rand zodat het bladerdeeg goed afsluit.
  • Bestrijk nogmaals met losgeklopt ei en bak de rustici Leccesi in 20 minuten goudbruin en gaar.