Start met de besciamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpan en doe de bloem er in één keer bij.
Kook dit al roerend een paar minuten tot de bloem gaar is en voeg dan de melk toe.
Roer goed tot een glad geheel en breng dit dan langzaam aan de kook. Blijf goed roeren en zet het vuur uit wanneer de saus dik genoeg is.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg uit op je werkblad.
Steek 16 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit en 8 rondjes met een doorsnede van 8 cm.
Leg 8 rondjes van 10 cm op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei. Leg hier de andere 8 rondjes van dezelfde grootte op.
Schep een lepel besciamelsaus op de rondjes maar laat een rand van zo'n 1,5 cm vrij.
Meng de gezeefde tomaten met wat zout en 1 tl olijfolie.
Schep een lepel gezeefde tomaten op de besciamelsaus, gevolgd door wat mozzarella en ham.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
Dek af met het rondje bladerdeeg van 8 cm en druk goed aan rondom de vulling. Maak met een vork een patroon langs de rand zodat het bladerdeeg goed afsluit.
Bestrijk nogmaals met losgeklopt ei en bak de rustici Leccesi in 20 minuten goudbruin en gaar.