Ga terug Email Link
kaneelkoekjes met kaneelsuiker

kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Het is lastig om van deze heerlijke koekjes af te blijven!
Gang Tussendoortje
Porties 30 koekjes

Ingrediƫnten
  

  • 375 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 230 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 tl vanille extract
  • Topping
  • 70 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier of bakmatten.
  • Maak de topping door de suiker en kaneel door elkaar te mengen.
  • Meng voor de koekjes de bloem met de bakpoeder, baking soda, kaneel en zout met elkaar in een kom en zet apart.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg de eieren en het vanille extract toe.
  • Voeg, al kloppend op lage snelheid, het bloemmengsel toe en mix tot het een geheel is.
  • Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en rol elk balletje door de kaneelsuiker.
  • Leg de balletjes op de bakplaten met voldoende ruimte ertussen.
  • Bak ze in 10 minuten in de oven en druk ze na het bakken een beetje platter met een vork.
  • Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
Trefwoord koekjes