Ga terug Email Link
gefrituurde calzones - panzerotti pugliesi

Gefrituurde mini calzones: Panzerotti Pugliesi

Porties 6 stuks

Equipment

  • friteuse of oude pan om te frituren
  • deegroller

Ingrediënten
  

Deeg

  • 250 gram bloem tipo 00
  • 250 gram semolina plus extra om uit te rollen
  • 270 gram water
  • 10 gram zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 20 gram olijfolie

Vulling

  • 200 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram mozzarella in stukjes en uitgelekt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie

Om te frituren

  • 2 liter zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe het water met het zout in de kom van de mixer en meng tot het zout is opgelost.
  • Voeg de bloem en semolina met de gist toe en voeg na 2 minuten de olijfolie toe.
  • Laat de mixer het deeg op een rustige stand minstens 7 minuten kneden tot het loslaat van de wand van de kom.
  • Vorm een bol van het deeg, doe deze in een licht ingevette kom en laat afgedekt 2,5 uur rijzen.
  • Vorm bolletjes à 135 gram van het deeg en laat deze nog eens 30 minuten rijzen.
  • Breng de passata op smaak met wat olijfolie en peper en zout.
  • Rol de bolletjes op een met semolina bestoven aanrecht uit tot een cirkel van 20 cm.
  • Vul ze met 2 à 3 el passata, leg er wat Parmezaanse kaas en mozzarella op en vouw dubbel. Druk de randen goed op elkaar en druk nog eens goed aan met de tanden van een vork.
  • Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 graden en bak de gefrituurde mini calzones tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en buon appetito!