Doe het water met het zout in de kom van de mixer en meng tot het zout is opgelost.
Voeg de bloem en semolina met de gist toe en voeg na 2 minuten de olijfolie toe.
Laat de mixer het deeg op een rustige stand minstens 7 minuten kneden tot het loslaat van de wand van de kom.
Vorm een bol van het deeg, doe deze in een licht ingevette kom en laat afgedekt 2,5 uur rijzen.
Vorm bolletjes à 135 gram van het deeg en laat deze nog eens 30 minuten rijzen.
Breng de passata op smaak met wat olijfolie en peper en zout.
Rol de bolletjes op een met semolina bestoven aanrecht uit tot een cirkel van 20 cm.
Vul ze met 2 à 3 el passata, leg er wat Parmezaanse kaas en mozzarella op en vouw dubbel. Druk de randen goed op elkaar en druk nog eens goed aan met de tanden van een vork.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 graden en bak de gefrituurde mini calzones tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en buon appetito!