Ga terug Email Link
Het basisrecept voor kleine taartjes - zelf tartelettes maken

Het basisrecept voor kleine taartjes - zelf tartelettes maken

Maak zelf de lekkerste kleine taartjes met verschillende vullingen met dit basisrecept als uitgangspunt
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Frans
Porties 12 taartjes

Equipment

  • bakringen van 6 cm en een uitsteker van 8 à 9 cm

Ingrediënten
  

Deeg - Pâte sablée

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude roomboter
  • 1 biologisch ei

Instructies
 

  • Doe de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  • Verdeel de roomboter in blokjes en wrijf die met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kluts het ei. Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je wat bloem toe, als het te droog is, voeg je wat ei toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring en tegen de randen aan.
  • Snijd deeg dat boven de ring uitsteekt netjes met een mes weg en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Zet de taartjes voor het bakken nog een half uur in de koelkast.
  • Bak de taartjes waarvan je de vulling niet mee bakt met een steunvulling in 8 minuten op 170 graden Celsius en met vulling zo'n 25 minuten.
Trefwoord gebak, kleine taartjes, tartelette, tartelettes