Sinterklaas borrelplank met olijven gehaktballetjes en pruimen geitenkaas hapjes
Maak zelf een ultieme, hartige Sinterklaas borrelplank met olijven gehaktballetjes, pruimen geitenkaas hapjes en ander lekkers
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Olijven gehaktballetjes
- 300 gram gemend gehakt
- 50 gram groene olijven gehakt
- 1 ei
- 30 gram paneermeel
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Pruimen geitenkaas hapjes
- 3 plakjes bladerdeeg ontdooid en in vieren
- 5 gedroogde pruimen in stukjes
- 50 gram geitenkaasbolletjes
- chili knoflookzout
- 100 gram roomkaas
Overig borrelplanklekkers
- diverse kazen
- vleeswaren
- rauwkost zoals tomaatjes
- crackertjes en brood
- dips en smeersels
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Meng het gehakt met de overige ingrediƫnten door elkaar, breng op smaak met peper en zout en vorm er balletjes van.
Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Vet de mini muffinvorm in en leg in elk vakje een stukje bladerdeeg.
Meng de pruimen met de roomkaas en breng op smaak met het chili knoflookzout.
Verdeel dit over de bladerdeegbakjes en verdeel de geitenkaasbolletjes erover. Vouw het bladerdeeg iets naar binnen.
Bak de pruimen geitenkaas hapjes in 30 minuten goudbruin.
Beleg de borrelplank naar wens met allerlei lekkers en geniet ervan!