Ga terug Email Link
spaghetti carbonara met avocadosaus

Spaghetti carbonara met avocadosaus

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g magere spekblokjes
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 avocado’s
  • 1 eidooier
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies
 

  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti in 8 minuten al dente.
  • Doe de avocado’s met de eidooier, slagroom en knoflook in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de spaghetti af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Roer de avocado roomsaus en spekblokjes door de spaghetti en maak het desgewenst wat smeuïger met wat kookvocht.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en buon appetito
Trefwoord avocado, carbonara, slagroom, spaghetti, spekreepjes