Ga terug Email Link
zelf druivenjam maken

Druivenjam

Wat doe je met een overschot aan zoete, rijpe druiven? Je maakt er zelf druivenjam mee!
4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 3 potjes

Equipment

  • zeef
  • gesteriliseerde potjes

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kg druiven
  • 1 pak geleisuiker speciaal
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Maak de druiven schoon en spoel ze goed af.
  • Doe de druiven in een grote pan en zet op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren. De druiven worden zacht, barsten open en het sap komt vrij.
  • Na ongeveer 20 minuten zijn alle druiven zacht. Zeef de druiven en vang het sap op. Druk al het sap goed uit de druiven.
  • Het is belangrijk dat je weegt hoeveel druivensap je hebt. De hoeveelheid geleisuiker die je nodig hebt, hangt hier vanaf. Je kunt zien op de verpakking hoeveel je nodig hebt.
  • Doe nu het sap weer in de pan met de geleisuiker speciaal en het citroensap.
  • Breng dit aan de kook en laat het nog 1 minuut doorpruttelen.
  • Verdeel de jam voorzichtig over de schone potten, sluit af en zet ze 5 minuten ondersteboven. Laat de jam volledig afkoelen en bewaar in de voorraadkast. Na openen in de koelkast bewaren.
Trefwoord druiven, druivenjam, gelei, jam maken