Ga terug Email Link
zoete aardappel linzen curry met spinazie

Zoete aardappel linzen curry met spinazie

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Hapjespan met deksel

Ingrediƫnten
  

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1/2 of 1 tl chilivlokken
  • 1 limoen sap en rasp
  • 750 gram zoete aardappel geschild en in blokjes van 2x2 cm
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 750 ml kokosdrink
  • 200 gram rode linzen afgespoeld
  • 200 g verse spinazie gewassen
  • peper en zout
  • extra: koriander om te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten.
  • Voeg de komijnzaadjes, gemberwortel, korianderpoeder, kurkuma en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de zoete aardappel erbij en bak een paar minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, kokosmelk en het limoensap en rasp toe en breng aan de kook.
  • Laat het zo'n 20 minuten pruttelen en doe dan de linzen erbij.
  • Laat de curry nog 5 Ć  10 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken en breng dan op smaak met peper en zout.
  • Roer er tenslotte de spinazie doorheen en garneer met koriander.

Notities

Lekker met naan of rijst
Trefwoord curry, linzen, spinazie, vegetarisch, zoete aardappel