Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met spitskool en gerookte zalm
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediƫnten
1
spitskool
in vieren en in smalle reepjes
1
rode ui
gesnipperd
1,5
tl
venkelzaad
2
el
olijfolie
250
ml
witte wijn
1 Ć 1,5
l
visbouillon
300
g
risottorijst
2
citroenen
sap van 1 en partjes van 1
1
tl
dille
1
el
roomboter of plantaardige boter
200
g
gerookte zalm
peper en zout
Instructies
Breng de visbouillon aan de kook en verhit een pan met dikke bodem op matig vuur.
Fruit de ui, spitskool en het venkelzaad 5 minuten zacht tot de ui glazig ziet.
Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
Doe er vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst.
Herhaal dit tot de rijst al dente (beetgaar) is en roer tenslotte de dille en roomboter erdoor.
Breng op smaak met het sap van 1 citroen en peper en zout.
Serveer de risotto met de gerookte zalm en een partje citroen.
Trefwoord
risotto, spitskool, zalm