Ga terug Email Link
risotto met spitskool en gerookte zalm

Risotto met spitskool en gerookte zalm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1 spitskool in vieren en in smalle reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml witte wijn
  • 1 Ć  1,5 l visbouillon
  • 300 g risottorijst
  • 2 citroenen sap van 1 en partjes van 1
  • 1 tl dille
  • 1 el roomboter of plantaardige boter
  • 200 g gerookte zalm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breng de visbouillon aan de kook en verhit een pan met dikke bodem op matig vuur.
  • Fruit de ui, spitskool en het venkelzaad 5 minuten zacht tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
  • Doe er vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst.
  • Herhaal dit tot de rijst al dente (beetgaar) is en roer tenslotte de dille en roomboter erdoor.
  • Breng op smaak met het sap van 1 citroen en peper en zout.
  • Serveer de risotto met de gerookte zalm en een partje citroen.
Trefwoord risotto, spitskool, zalm