Ga terug Email Link
pizza met haring en zongedroogde tomaat

Pizza met haring en zongedroogde tomaten

Een pizza met Hollandse nieuwe?! Dat is hartstikke lekker!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 12 min
rijstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 22 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Equipment

  • oven
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 bol van het basisrecept pizzadeeg
  • tomatensaus ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes
  • 1 el verse oregano
  • 4 zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1 rauwe haring in stukjes

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
  • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
  • Verdeel de mozzarella, zongedroogde tomaten en oregano over de pizza en bak deze in 3 – 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Verdeel, wanneer de pizza uit de oven komt de haring erover.
Trefwoord haring, pizza