Ga terug Email Link
fondant aardappels met rozemarijn

Fondant aardappels met rozemarijn

Aardappels zoals je ze nog nooit gegeten hebt! Deze fondant aardappels hebben veel smaak, zijn zacht van binnen en heerlijk knapperig aan de buitenkant!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
spoeltijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 aardappels van gelijke grootte
  • 2 el olijfolie
  • 4 el ghee (geklaarde boter)
  • 3 teentjes knoflook gepeld en geplet
  • 3 takjes rozemarijn plus extra om te garneren
  • versgemalen peper en zout
  • 150 - 200 ml bouillon

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 2 tot 3 cm dik. Zorg dat ze zowel aan de onder- als bovenkant plat afgesneden zijn.
  • Spoel ze goed af en laat 20 minuten weken in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep ze goed droog en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe de aardappels in de pan en bak ze zo'n 7 minuten op één kant. Draai ze dan om en voeg de knoflook, rozemarijn en ghee toe. Bak ze nog zo'n 5 minuten en voeg dan de bouillon toe.
  • Zet de pan nog zo'n 25 à 30 minuten in de oven tot de aardappels goudbruin zijn en serveer ze met extra rozemarijn en de saus uit de pan.
Trefwoord aardappels, rozemarijn