Ga terug Email Link
risotto met spinazie, groene asperges en forel

Risotto met spinazie, groene asperges en forel

Een heerlijke smaakvolle risotto met gerookte forel, spinazie en groene asperges om je vingers bij af te likken!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 ansjovisfilets
  • 300 g risottorijst
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 g groene asperges in stukjes van 3 cm
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g gerookte forel
  • 1 el roomboter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan met dikke bodem en breng in een andere pan de bouillon aan de kook.
  • Fruit de ui met de ansjovis op zacht vuur tot de ui glazig ziet.
  • Kook de asperges in de bouillon in 5 minuten beetgaar en schep eruit. Zet apart.
  • Voeg de risottorijst toe aan het uimengsel en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn en roer goed tot alle wijn is opgenomen.
  • Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en roer steeds tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is (ongeveer 25 minuten).
  • Voeg de spinazie, asperges en roomboter toe en roer tot de spinazie geslonken is.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep er tenslotte de in stukjes gesneden forel door.
Trefwoord forel, groene asperges, risotto, spinazie