Ga terug Email Link
pizza-met-asperges-bechamel-truffel-en-ham

Pizza met asperges, bechamel, truffel en ham

Deze pizza met asperges, bechamel, truffel en ham is een waar culinair hoogstandje en onweerstaanbaar!
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 12 min
Totale tijd 1 uur 2 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 1 bol basisrecept pizzadeeg
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes
  • 200 g asperges geschild en houtachtige onderkant verwijderd
  • 1 tl suiker
  • 20 g roomboter
  • 20 g bloem
  • 200 g melk
  • peper en zout
  • 2 tl truffelpasta
  • 3 plakken bourgondische ham

Instructies
 

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Maak de bechamelsaus door de boter te smelten in een steelpan. Doe vervolgens de bloem erbij en laat dit op laag vuur een paar minuten al roerend koken.
  • Doe er steeds wat melk bij en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Breng het aan de kook en laat het indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de asperges in een ruime pan met koud water zodat ze net onderstaan en wat zout en een schepje suiker.
  • Breng aan de kook, laat 5-8 minuten zachtjes doorkoken en controleer met een scherp mes of ze gaar zijn. Laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
  • Bestrijk de bodem royaal met bechamelsaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant. Schep hier de truffelpasta op en verdeel met een mes.
  • Verdeel de mozzarella, asperges en ham over de pizza en bak deze in 3 – 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Notities

Ik gebruik geen bloem om de pizza op het werkblad te vormen. Bloem verbrandt snel in de oven en is dus niet ideaal. Daarom gebruik ik semolina. Rijstbloem is een goed alternatief.
Trefwoord asperges, bechamelsaus, ham, mozzarella, truffel