Couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade
Dit recept is zo smaakvol en makkelijk! Deze couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade wordt je nieuwe go to als je even niet weet wat je moet eten!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
- 250 g couscous
- 500 ml groentebouillon
- 4 stronken witlof in vieren
- 1 bosje groene asperges houtachtige onderkant verwijderd
- 1 bosje radijs schoongemaakt en gehalveerd
- 280 g zongedroogde tomaten op olie
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 100 g Serrano ham optioneel
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de witlof, radijs en groene asperges over de bakplaat en schep om met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de groenten 20 Ć 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de couscous toe en roer goed door met een vork. Laat dit afgedekt staan.
Doe de zongedroogde tomaten met de olie uit de pot en de Parmezaanse kaas in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous met de gegrilde groenten, tomaten tapenade en Serranoham.
Trefwoord asperges, couscous, radijs, serranoham, tapenade, tomatensaus, witlof