Ga terug Email Link
tartelettes met rabarber en limoncello appels

Tartelettes met rabarber en limoncello appels

Deze goddelijke tartelettes zijn gevuld met rabarber limoncello curd en worden afgemaakt met heerlijke limoncello appels
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
koeltijd 1 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • spuitzak
  • bakringen van 6 cm en een uitsteker van 8 Ć  9 cm

Ingrediƫnten
  

Deeg

  • 120 gram bloem
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • mespunt zout
  • 75 gram koude roomboter
  • 1 biologisch ei

Rabarber curd

  • 360 g rabarber in stukjes van 2 cm gesneden
  • 75 g suiker
  • 4 el limoncello
  • 2 el maizena
  • 2 eidooiers
  • 50 g ongezouten roomboter gesmolten

Limoncello appels

  • 2 appels in stukjes
  • 2 el limoncello
  • 30 g roomboter
  • 30 g suiker

Instructies
 

  • Doe de bloem met de poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
  • Verdeel de roomboter in blokjes en wrijf die met je vingers door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kluts het ei.
  • Doe een eetlepel ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangend geheel. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je wat bloem toe, als het te droog is, voeg je wat ei toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek rondjes uit met een uitsteker en druk het voorzichtig in de bakring en tegen de randen aan.
  • Snijd deeg dat boven de ring uitsteekt netjes met een mes weg en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Zet de taartjes voor het bakken nog een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een stukje bakpapier met steunvulling op elk taartje en bak de taartjes 12 minuten en nog 5 minuten zonder steunvulling.
  • Om de rabarbercurd te maken doe je de rabarber, de suiker en 2 el limoncello in een pan. Verhit 12 minuten op laag vuur tot de rabarber zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • Voeg wat van de rabarberpuree en 2 el limoncello bij de maizena en roer tot het een papje is. Doe dit bij de rest van de rabarberpuree en breng aan de kook. Laat dit nog een minuutje pruttelen.
  • Klop de eidooiers los in een kom met de boter en voeg al roerend de rabarberpuree toe.
  • Dek de rabarber limoncello curd af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen.
  • Schep de stukjes appel om met de limoncello en laat 15 minuten staan.
  • Doe de roomboter met de suiker in een koekenpan en laat dit karameliseren.
  • Voeg voorzichtig de appels toe en laat ze nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Roer de rabarbercurd nog even goed door, schep in een spuitzak en vul de tartelettes tot net onder de rand.
  • Verdeel er de afgekoelde limoncello appels over en geniet!
Trefwoord appel, limoncello, rabarber, tartelettes