Ga terug Email Link
volkoren pasta met aubergine, zalm en raapstelen

Volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes

Een lekkere en makkelijke maaltijd voor doordeweeks: deze volkoren pasta met zalm, aubergine en raapsteeltjes smaakt iedereen!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 350 g volkoren penne
  • 2 blikjes zalm uitgelekt en schoongemaakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 6 teentjes zwarte knoflook gepeld en in stukjes
  • 2 aubergines in blokjes
  • 2 bosjes raapstelen in grove stukjes gesneden
  • 200 g creme fraiche
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en zwarte knoflook op laag vuur.
  • Doe de aubergine erbij en bak op laag vuur tot deze gaar is. Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gaar.
  • Voeg, wanneer de kooktijd van de pasta bijna voorbij is en de aubergine gaar, de raapstelen toe en roerbak mee tot ze iets geslonken zijn.
  • Doe de creme fraiche en iets van het kookwater bij de aubergine en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep er tenslotte de zalm en pasta doorheen en serveer direct.
Trefwoord aubergine, pasta, penne, raapstelen, zwarte knoflook