Ga terug Email Link
bramen lavendeltaart

Bramen lavendeltaart

Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 1 uur 15 minuten
Gang gebak
Porties 12 personen

Equipment

  • 1 rechthoekige bakvorm of ovenschaal van ongeveer 35 x 25 cm of een ronde vorm

Ingrediƫnten
  

Bodem en crumble

  • 200 g suiker
  • 425 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 340 gram koude roomboter in blokjes
  • 1 tl gedroogde lavendelbloemetjes fijngehakt

Bramenvulling

  • 4 eieren
  • 350 g suiker
  • 225 g zure room
  • 110 g bloem
  • snufje zout
  • 1 tl gedroogde lavendelbloemetjes fijngehakt
  • 500 g bramen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  • Vet de vorm in en bekleed met bakpapier.
  • Maak de korst. Doe alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine en druk op de pulseknop tot het op grof broodkruim lijkt. Dit kan ook met de hand. Snijd dan de boter met 2 messen door het bloem / suiker / lavendelmengsel.
  • Houd 1/3 van het korstdeeg apart en zet koud weg.
  • Doe de rest van het korstdeeg in de schaal en druk goed aan. Bak de bodem in 15 - 20 minuten goudbruin.
  • Bereid ondertussen de vulling. Klop de eieren goed door elkaar.
  • Voeg de suiker, zure room, bloem, zout en lavendelbloemetjes toe en klop tot een glad geheel.
  • Spatel rustig de bramen erdoor en verdeel het mengsel gelijkmatig over de gebakken bodem.
  • Verdeel de rest van het deeg erover. Bak in ongeveer 50 - 60 minuten licht goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen en snijd in stukken.
  • Bewaar de bramen lavendeltaart maximaal 3 dagen in de koelkast
Trefwoord bramen, lavendel