Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met spruiten en truffel
Een lekker en makkelijk gerecht met een luxe twist: deze pasta met spruiten en truffel is rijk van smaak maar staat zo op tafel!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, lunch
Porties
4
personen
calorieën
300
kcal
Ingrediënten
750 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
1 rode ui, gesnipperd
250 g kastanjechampignons
300 g fusili
1 el olijfolie
150 g crème fraîche
25 g salsa di tartufo (tuffelpasta)
peper en zout
3 takjes verse tijm
Parmezaanse kaas
Instructies
Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten beetgaar in ongeveer 15 minuten.
Breng een pan gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing.
Fruit de ui zachtjes in de olijfolie en snijd ondertussen de champignons in vieren.
Roerbak de champignons met de ui ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn.
Giet de spruitjes en de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Doe deze bij de champignons in de pan.
Voeg de crème fraîche en de salsa di tartufo toe en schep goed om. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht achter om het smeuïg te maken.
Breng de pasta op smaak met peper en zout en verse tijm en serveer met Parmezaanse kaas.