Ga terug Email Link
pasta met spruiten en truffel

Pasta met spruiten en truffel

Een lekker en makkelijk gerecht met een luxe twist: deze pasta met spruiten en truffel is rijk van smaak maar staat zo op tafel!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 750 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g fusili
  • 1 el olijfolie
  • 150 g crème fraîche
  • 25 g salsa di tartufo (tuffelpasta)
  • peper en zout
  • 3 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten beetgaar in ongeveer 15 minuten.
  • Breng een pan gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Fruit de ui zachtjes in de olijfolie en snijd ondertussen de champignons in vieren.
  • Roerbak de champignons met de ui ongeveer 5 minuten tot de champignons gaar zijn.
  • Giet de spruitjes en de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Doe deze bij de champignons in de pan.
  • Voeg de crème fraîche en de salsa di tartufo toe en schep goed om. Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht achter om het smeuïg te maken.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en verse tijm en serveer met Parmezaanse kaas.