Ga terug Email Link
no bake appel cranberry cheesecake

No bake appel cranberry cheesecake

Makkelijk te maken en een plaatje om te zien! Deze no bake appel cranberry cheesecake is natuurlijk heerlijk met kerst maar ook de rest van het jaar!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 41 minuten
Gang feest, gebak, kerst, taart, verjaardag
Keuken zoet
Porties 14 personen
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • Taartbodem
  • 250 g digestives, verkruimeld
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • Appel cranberry saus
  • 250 g Elstar appels in stukjes
  • 250 g cranberries (vers of diepvries)
  • 250 ml water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g kristalsuiker
  • Cheesecake laag
  • 600 g roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 g appel cranberrysaus
  • sap van 1/2 citroen
  • Toplaag
  • 400 g appel cranberry saus
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Start met de taartbodem. Bekleed een hoge springvorm van 24 cm met bakpapier en meng de gesmolten roomboter met de verkruimelde koekjes. Doe ze in de springvorm en druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Week alvast de gelatineblaadjes in koud water voor de cheesecake laag.
  • Ga nu verder met de appel cranberrysaus. Doe de appels met de cranberries, het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat de saus zachtjes 15 minuten koken en pureer vervolgens met de staafmixer.
  • Zeef de saus zodat je een gladde egale massa hebt.
  • Klop vervolgens de roomkaas met de slagroom en suiker op tot een stevige massa en zet koel weg.
  • Weeg 200 g van de appel cranberrysaus af en verwarm nog even in een steelpan met het citroensap.
  • Los hierin de gelatine op en laat iets afkoelen.
  • Spatel lepel voor lepel de appel cranberrysaus door het roomkaasmengsel. Schep de vulling vervolgens op de koekjesbodem en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  • Week voor de toplaag de gelatine 10 minuten in koud water en verwarm de appel cranberry saus tot het kookpunt.
  • Los de gelatine erin op en verdeel dit gelijkmatig over de opgesteven cheesecakelaag. Zet minstens een uur in de koelkast.

Notities

  • Gebruik eens bastognekoeken voor de bodem