Ga terug Email Link

Perentaart met amandelen en chocolade

Extra nodig: bakpapier en springvorm van 24 cm
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Uncategorized
Porties 4 servings
calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 peren, geschild en in partjes
  • 625 ml water
  • 1 stukje citroenschil
  • 220 + 165 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 125 g roomboter + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 160 g yoghurt
  • 100 g bloem
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g amandelmeel
  • 40 g geroosterde amandelen, grofgehakt
  • 40 g pure chocolade, fijngehakt

Instructies
 

  • Doe het water, de citroenschil, 220 g suiker en de vanillezaadjes en leeggeschraapte vanillepeul in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de peren toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan zachtjes zo'n 20 minuten koken. Schep de peren eruit en laat de perenstroop tot de helft inkoken op hoog vuur. Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden, bekleed de springvorm met bakpapier en vet in.
  • Klop de roomboter met 165 g suiker luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de yoghurt toe en klop kort door. Het kan gaan schiften maar dat komt weer goed.
  • Roer er 2 eetlepels van de perenstroop door en spatel de bloem, het zelfrijzend bakmeel en amandelmeel erdoorheen gevolgd door de gehakte amandelen en chocolade.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel de peren erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Bestrijk de taart voor het serveren met de rest van de stroop.