Breng de aardappels in gezouten water aan de kook en kook ze in zo'n 10 à 15 minuten beetgaar. Giet af en laat helemaal afkoelen.
Prak de aardappels fijn of haal ze door een aardappelpureepers. Meng de puree met de bloem, wat peper, zout, een snuf nootmuskaat en het ei.
Kneed kort door tot een samenhangend deeg en bestrooi het werkblad met bloem. Maak strengen van het deeg en snijd hier kleine stukjes van. Rol ieder stukje over een gnocchi plankje of druk er ribbels in met een vork.
Breng een pan gezouten water aan de kook en verwarm een grillpan op hoog vuur.
Laat de gezouten Flora Plant in een steelpan op laag vuur smelten met de knoflook en salie.
Bestrijk de plakjes courgette met olijfolie en bestrooi met zout. Grill ze aan beiden kanten tot ze gaar zijn.
Kook de gnocchi tot ze boven komen drijven. Schep ze om met de saliejus en serveer de gnocchi met de courgette.