Ga terug Email Link
Kersenjam shortbread

Kersenjam shortbread

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

  • 1 vierkante bakvorm 25x25 cm
  • bakpapier
  • mixer, keukenmachine of foodprocessor

Ingrediƫnten
  

  • 225 gram boter in blokjes
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 250 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 230 gram kersenjam

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 25x25 met bakpapier.
  • Meng de boter, suiker, bloem, zout en vanille in de standmixer of foodprocessor tot het een geheel wordt. Het deeg blijft kruimelig, maar dat is precies goed.
  • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm.
  • Bestrijk evenredig met jam en verkruimel de rest van het shortbread deeg erover. Laat wat plekjes open zodat de jam erdoor kan komen.
  • Bak de kersen shortbread in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen en snijd in blokjes.
Trefwoord jamrepen, kersen, shortbread