Ga terug Email Link
pavlova kerstboom met mascarponeroom

Pavlova kerstboom met mascarponeroom

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Dessert
Porties 6 personen

Equipment

  • mixer
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • bakpapier

Ingrediƫnten
  

Meringue

  • 5 eiwitten
  • snuf zout
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl azijn

Mascarponeroom

  • 200 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • rode kleurstof optioneel

Garnering

  • kerstsprinkles
  • granaatappelpitjes
  • poedersuiker

Instructies
 

Pavlova

  • Verwarm de oven voor op 115 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Teken met behulp van verschillende borden en kommen cirkels op het bakpapier. Ik startte met een ontbijtbordje.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout schuimig. Wanneer ze wit zien, voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.
  • Voeg ook de vanille en azijn toe.
  • Klop de eiwitten tot ze stijve pieken vormen en rechtop blijven staan.
  • Schep het eiwit in een spuitzak met kartelmond en spuit banen op het bakpapier. Ga van buiten naar binnen en maak zo een soort sneeuwvlok. Je spuit geen cirkels. Doe dit voor alle groottes en spuit een enkele meringue voor de top.
  • Bak de meringue in 1,5 uur droog en laat volledig afkoelen.

Mascarponeroom

  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  • Voeg de mascarpone, en eventueel de kleurstof naar wens, toe en klop tot een stevige massa.
  • Verdeel wat van de mascarponeroom over de grootste pavlova en dek af met de een na grootste pavlova. Ga zo door tot je kerstboom af is.
  • Versier met sprinkles en granaatappelpitjes en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Serveer direct.
Trefwoord mascarpone, meringue, pavlova