Doe de ingrediënten voor het deeg, behalve het water, in de foodprocessor en meng door elkaar.
Voeg het water toe en druk op de pulse knop tot het een samenhangend deeg is. Verpak het in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote vorm van 32 cm in.
Verwijder het klokhuis, schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Schep ze in een grote kom voorzichtig om met het citroensap, de suiker, bloem, kaneel en zout.
Doe de ingrediënten voor de crumble in de kom van de foodprocessor en maal het tot een kruimelig geheel.
Kneed het deeg kort door en rol het korstdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de vorm en snijd de randen bij.
Schep de vulling in de taartvorm en verdeel de appels gelijkmatig. Verdeel de crumble erover.
Bak de taart 55 minuten en strooi dan de pecannoten erover. Bak nog 5 minuten mee.
Maak ondertussen de karamelsaus. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook.
Laat het koken tot het een mooie karamelkleur heeft. Roer dan op laag vuur de slagroom erdoor.
Voeg tenslotte klontje voor klontje de boter toe, gevolgd door het zeezout. Laat afkoelen.
Haal de taart uit de oven, laat 30 minuten afkoelen en verdeel er dan wat karamelsaus over. Je houdt karamelsaus over, maar die kun je nog extra bij de taart serveren.