Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante brownievorm van 25 x 25 met bakpapier.
Doe de roomboter, cacaopoeder en suiker in een steelpan en smelt dit tot een romige massa op laag vuur.
Roer er één voor één de eieren door, gevolgd door de vanille en gezeefde bloem.
Schep het in de brownievorm en verdeel goed. Bak dit 15 minuten en haal uit de oven.
Klop voor de roomkaaslaag de roomkaas los en klop er vervolgens de vanille, suiker en eieren door.
Verdeel het roomkaasmengsel voorzichtig over de brownielaag.
Verwarm de nutella 30 seconden in de magnetron en verdeel het dan over de cheesecakelaag. Maak er met een mes voorzichtig swirls in. Probeer de brownielaag daarbij niet te raken.
Bak de nutella cheesecake brownies nog eens 30 minuten in de oven tot deze stevig is.
Laat afkoelen en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Snijd in stukken en serveer.