Ga terug Email Link
Nutella cheesecake brownies

Nutella cheesecake brownies

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 personen

Ingrediënten
  

Brownielaag

  • 150 gram roomboter
  • 75 gram cacaopoeder
  • 250 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gram bloem gezeefd

cheesecakelaag

  • 600 gram roomkaas
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram nutella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante brownievorm van 25 x 25 met bakpapier.
  • Doe de roomboter, cacaopoeder en suiker in een steelpan en smelt dit tot een romige massa op laag vuur.
  • Roer er één voor één de eieren door, gevolgd door de vanille en gezeefde bloem.
  • Schep het in de brownievorm en verdeel goed. Bak dit 15 minuten en haal uit de oven.
  • Klop voor de roomkaaslaag de roomkaas los en klop er vervolgens de vanille, suiker en eieren door.
  • Verdeel het roomkaasmengsel voorzichtig over de brownielaag.
  • Verwarm de nutella 30 seconden in de magnetron en verdeel het dan over de cheesecakelaag. Maak er met een mes voorzichtig swirls in. Probeer de brownielaag daarbij niet te raken.
  • Bak de nutella cheesecake brownies nog eens 30 minuten in de oven tot deze stevig is.
  • Laat afkoelen en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Snijd in stukken en serveer.
Trefwoord brownie, cheesecake, nutella