Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de pompoenhelften uit tot je overal nog ongeveer 1 cm overhoudt. Snijd de pompoen die je eruit hebt gehaald fijn.
Leg de helften in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet dit in de oven tot de pompoen gaar is, zo’n 45 minuten tot 1 uur.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin in wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout en haal uit de pan. Let op: bak de kipfilet niet helemaal door en door.
Voeg een eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de fijngesneden pompoen en paddenstoelen toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden salie.
Voeg de kip toe aan het paddestoelenmengsel en schep door elkaar.
Vul de pompoenhelften met de vulling en bestrooi met geraspte kaas. Zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.