Ga terug Email Link
flammkuchen met ham, lente-ui, paprika en heks'nkaas

Flammkuchen met ham, lente-ui, paprika en heks'nkaas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 14 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol koelvers flammkuchendeeg Tante Fanny
  • 3 el heks'nkaas
  • 1 rode puntpaprika in ringetjes
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 8 plakjes achterham
  • rucola
  • semolina of rijstbloem om te bestrooien wanneer je direct op de pizzasteen bakt

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ op 240 graden of de pizzaoven tot 400 graden. Rol het deeg uit op je werkblad en halveer het.
  • Bestrooi je je plank / pizzaschep met semolina of rijstbloem en leg hier een stuk flammkuchendeeg (zonder bakpapier) op. Wanneer je de flammkuchen met bakpapier eronder bakt, kun je dit achterwege laten.
  • Smeer het deeg in met de Heks'nkaas en beleg met de lente-ui, paprika en ham. Schuif de flammkuchen vanaf de plank of pizzaschep op de BBQ of in de houtoven.
  • Bak de flammkuchen in de houtoven in ongeveer 4 minuten goudbruin (let op, dit kan ook sneller zijn) en op de BBQ in ongeveer 8 minuten.
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel de rucola erover. Serveer direct.

Notities

Tip: wanneer je de flammkuchen met ham, rucola en heks'nkaas in de normale oven wilt bereiden, rol je het deeg met bakpapier direct uit op de bakplaat. De oventemperatuur staat op de verpakking aangegeven. 
Trefwoord flammkuchen, ovenpasta