Verwarm de boter met de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de prei en knoflook toe en bak dit 5 minuten op laag vuur.
Doe dan de champignons erbij en bak die ook 5 minuten mee.
Roer de tomatenpuree en wijn erdoor en kook dit 5 minuten.
Voeg tenslotte de parelgort en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat dit op laag vuur 45 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de gehaktballetjes. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediƫnten voor de kip gehaktballetjes in een kom en breng op smaak met peper en zout. Het blijft plakkerig.
Maak je handen nat en vorm kleine balletjes. Schep deze in een ingevette ovenschaal en bak ze in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de balletjes toe aan de soep. Voeg ook eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is.
Breng naar wens op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie.