Vet 1 hoge bakvorm van 24 cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de roomboter en schenk het in de bakvorm. Vet ook de zijkanten er goed mee in.
Meng de bruine suiker, kokosrasp en uitgelekte ananas in een kom en verdeel over de bodem van de vormen.
Klop de zonnebloemolie met de melk, het ananassap, eieren, suiker en vanille extract.
Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en meng nog 3 minuten.
Verdeel het beslag over de vormen en bak de cake 45 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Snijd de cake horizontaal door. Klop de crème chantilly volgens de aanwijzing op de verpakking met de kokosdrink en het water stevig.
Verdeel de helft van de kokosroom over de onderste helft van de cake en leg de andere cakeplak erbovenop.
Verdeel daar de rest van de kokosroom over en decoreer met stukjes verse ananas en geroosterde geraspte kokos.