Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng de polenta met het amandelmeel, boekweitmeel, baking soda, bakpoeder, zout en suiker.
Voeg het citroensap, de eieren, olie, kwark en vanille extract toe en meng goed.
Spatel de druiven door het beslag en schep het in de vorm.
Maak de bovenkant plat met de bolle kant van een natte lepel en bak de cake in 25 à 30 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker. Wanneer deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
Maak in de tijd dat de cake in de oven staat de sticky druiven topping. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
Laat dit op matig vuur inkoken tot een stroperig geheel.
Laat de cake afkoelen op een rooster en serveer met de sticky druiven topping.
Notities
Tip: als de druiven topping te dik is geworden, kun je deze altijd even opwarmen met een eetlepel water.