Ga terug Email Link
glutenvrije polenta cake met druiven

Glutenvrije polenta cake met druiven

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang gebak
Porties 12 personen

Equipment

  • taartvorm van 22 cm

Ingrediënten
  

Polenta cake

  • 125 g polenta
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 130 g suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 grote eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 240 g lactosevrije kwark
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g pitloze blauwe druiven

Sticky druiven topping

  • 400 g pitloze blauwe druiven
  • 100 g suiker
  • 2 el water
  • 1 el balsamico azijn optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Meng de polenta met het amandelmeel, boekweitmeel, baking soda, bakpoeder, zout en suiker.
  • Voeg het citroensap, de eieren, olie, kwark en vanille extract toe en meng goed.
  • Spatel de druiven door het beslag en schep het in de vorm.
  • Maak de bovenkant plat met de bolle kant van een natte lepel en bak de cake in 25 à 30 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker. Wanneer deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
  • Maak in de tijd dat de cake in de oven staat de sticky druiven topping. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
  • Laat dit op matig vuur inkoken tot een stroperig geheel.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster en serveer met de sticky druiven topping.

Notities

Tip: als de druiven topping te dik is geworden, kun je deze altijd even opwarmen met een eetlepel water. 
Trefwoord cake, druiven, polenta