Amaretto panna cotta met amaretti en gekarameliseerde peer
Dit heerlijke dessert is heel makkelijk om t maken en iedereen zal genieten van deze fluweelzachte amaretto panna cotta met amaretti en gekarameliseerde peer.
Bereidingstijd 20 minuten min
koeltijd 2 uur uur
Gang Dessert
Keuken Italiaans
panna cotta
- 7 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
- 2 steranijs
- 80 g suiker
- 160 ml amaretto
gekarameliseerde peer
- 3 peren geschild en in dunne plakjes
- 25 g roomboter
- 2 el amaretto
extra
- 75 g amaretti koekjes (knapperige bitterkoekjes) evt te vervangen door de wat taaiere variant
Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.
Doe de slagroom met de steranijs in een steelpan en breng aan de kook.
Zet het vuur uit en laat de slagroom iets afkoelen.
Haal de steranijs eruit en roer de amaretto en uitgelekte gelatine erdoor.
Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Smelt een half uur voor serveren de roomboter in een steelpan.
Bak hierin de partjes peer rondom goudbruin en blus af met de amaretto. Laat de peren afkoelen.
Dompel de onderkant van de taartvormpjes even onder in heet water (20 seconden ongeveer) en draai de panna cotta om op een bord.
Verdeel wat partjes peer erover en verkruimel wat amaretti erboven.
Trefwoord amaretti, amaretto, panna cotta, peren