Ga terug Email Link
amaretto panna cotta met gekarameliseerde peer en amaretti

Amaretto panna cotta met amaretti en gekarameliseerde peer

Dit heerlijke dessert is heel makkelijk om t maken en iedereen zal genieten van deze fluweelzachte amaretto panna cotta met amaretti en gekarameliseerde peer.
Bereidingstijd 20 minuten
koeltijd 2 uur
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Equipment

  • 6 metalen taartvormpjes van 10 cm doorsnede

Ingrediƫnten
  

panna cotta

  • 7 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 2 steranijs
  • 80 g suiker
  • 160 ml amaretto

gekarameliseerde peer

  • 3 peren geschild en in dunne plakjes
  • 25 g roomboter
  • 2 el amaretto

extra

  • 75 g amaretti koekjes (knapperige bitterkoekjes) evt te vervangen door de wat taaiere variant

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.
  • Doe de slagroom met de steranijs in een steelpan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur uit en laat de slagroom iets afkoelen.
  • Haal de steranijs eruit en roer de amaretto en uitgelekte gelatine erdoor.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Smelt een half uur voor serveren de roomboter in een steelpan.
  • Bak hierin de partjes peer rondom goudbruin en blus af met de amaretto. Laat de peren afkoelen.
  • Dompel de onderkant van de taartvormpjes even onder in heet water (20 seconden ongeveer) en draai de panna cotta om op een bord.
  • Verdeel wat partjes peer erover en verkruimel wat amaretti erboven.
Trefwoord amaretti, amaretto, panna cotta, peren