Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Havermoutcake met pruimen en kersen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Tussendoortje
Porties
8
personen
Ingrediƫnten
2
grote eieren
320
gram
appelmoes
100
gram
rietsuiker
70
gram
gesmolten kokosolie
55
gram
karnemelk
of 50 gram melk en 5 gram citroensap
1
theelepel
vanille extract
165
gram
volkorenmeel
85
gram
havermout
1/2
theelepel
zout
1/2
theelepel
baking soda
1 1/2
theelepel
bakpoeder
20
kersen
ontpit en gehalveerd
10
pruimen
ontpit en in vieren
100
gram
grof gehakte geroosterde hazelnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een groot cakeblik of 2 kleine ronde vormen van 16 cm in en bekleed met bakpapier.
Klop vervolgens in een grote kom de kokosolie met de eieren, het vanille extract, de melk en de appelmoes door elkaar.
Meng dan in een andere kom de rietsuiker, het volkorenmeel, havermout, zout, baking soda en bakpoeder door elkaar.
Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de droge ingrediƫnten en meng goed.
Tijd om de smaakmakers bij het beslag te doen! Voeg de pruimen, kersen en hazelnoten toe en roer goed door.
Schep het beslag in de vorm en bak de havermoutcake in ongeveer 1 uur gaar in de oven.
Laat de havermoutcake met pruimen en kersen volledig afkoelen en bewaar in de koelkast
Trefwoord
havermout, kersen, ontbijt, ontbijttaart, pruimen