Ga terug Email Link
pizza met halloumi, linzen en harissa

Pizza met halloumi, linzen en harissa

Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 bol vers pizzadeeg
  • 20 g beluga linzen afgespoeld
  • 1 tl harissa
  • tomatensaus
  • 1 geroosterde paprika droog gedept en in reepjes
  • 100 g halloumi in plakken
  • 1/2 tl sumak
  • peper
  • rucola om te serveren

Instructies
 

  • Start zo'n 5 uur van tevoren met het maken van het pizzadeeg.
  • Doe het water met het zout in de kom van de mixer of in een kom wanneer je met de hand kneedt. Roer dit door elkaar zodat het zout oplost.
  • Voeg vervolgens de bloem en gist toe en kneed het deeg 7 minuten.
  • Voeg na 1 minuut kneden de olie toe. Doe dat in 3 x dus voeg niet alles in een keer toe.
  • Het deeg is met de hand na ongeveer 8 minuten klaar. Het hoeft niet volledig glad te zijn maar er mogen geen droge delen meer in zitten.
  • Laat vervolgens het deeg afgedekt 10 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg daarna in vier stukken van ongeveer 200 gram per stuk en bol ze op. Dat is heel belangrijk omdat je zo het deeg op spanning brengt. Het zorgt ervoor dat het deeg mooi rijst. Bekijk het filmpje om te zien hoe je het deeg op spanning brengt.
  • Laat het pizzadeeg nu op kamertemperatuur op een met semolina bestrooide bakplaat of in een deegkrat 4 uur rijzen en dek af met een vochtige (geen kletsnatte) theedoek.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste pizzastand. Bij mij is dat 275 graden.
  • Kook de beluga linzen in 20 minuten gaar en meng ze met de harissa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal voorzichtig een bolletje deeg van de bakplaat en leg hem op een met semolina bestrooid werkoppervlak. Duw en stretch de deegbal nu tot een ronde pizzavorm.
  • Beleg de pizza met de gezeefde tomaten en beleg met de linzen, geroosterde paprika's en halloumi.
  • Bestrooi de pizza met sumak en bak deze in 4 tot 12 minuten goudbruin en gaar afhankelijk van je oventemperatuur.
  • Beleg de pizza nog met rucola en geniet.

Video

Trefwoord pizza