Vijgen sinaasappel kardemom bars
Deze makkelijke vijgen sinaasappel kardemom bars zijn gluten- en lactosevrij en hebben een heerlijke structuur!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
- 200 g gedroogde vijgen in stukjes
- 1 sinaasappel rasp en sap
- 200 g amandelmeel
- 100 g boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 tl gemalen kardemom
- 175 g suiker
- 100 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ingevette bakvorm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten behalve de vijgen in een grote kom en meng door elkaar.
Spatel de stukjes vijgen erdoor en schep het beslag in de vorm.
Bak de vijgen sinaasappel kardemom bars in 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
Laat de bars afkoelen in de vorm en snijd ze in vierkantjes of rechthoeken.
Trefwoord cake, glutenvrij, kardemom, lactosevrij, sinaasappel, vijgen