tomatensaus ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s
1/2bol mozzarella in stukjes
1elverse oregano
4zongedroogde tomaten in stukjes
1rauwe haring in stukjes
Instructies
Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen op een met semolina bestrooid werkblad.
Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
Verdeel de mozzarella, zongedroogde tomaten en oregano over de pizza en bak deze in 3 – 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden (pizzastand) en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.
Verdeel, wanneer de pizza uit de oven komt de haring erover.